Home / Cili Dalam / Isi Borang permohonan BR1M 4.0 (Bantuan Rakyat 1Malaysia)

Isi Borang permohonan BR1M 4.0 (Bantuan Rakyat 1Malaysia)

BRIM BR1M 2015

Pendaftaran pemohonan BR1M 4.0 (Bantuan Rakyat 1Malaysia) bagi tahun 2015 boleh dibuat dengan memuat turun atau mengisi Borang BR1M 4.0 secara online bermula pada 1 Disember 2014 sehingga 31 Disember 2014.

Borang-borang permohonan BR1M 4.0 juga boleh didapati secara percuma mulai tarikh tersebut, di Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM), Jabatan Pembangunan Persekutuan, Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), Jab atan Penerangan serta agensi-agensi Kerajaan atau dimuat turun (download) atau diisi secara online melalui link dibawah.

https://ebr1m.hasil.gov.my/

Bagi penerima BR1M sedia ada, mereka tidak lagi perlu mendaftar untuk kali kedua (hanya perlu untuk kemaskini sahaja) manakala pemohon baru boleh mendaftar secara atas talian atau secara manual dengan mengisi borang permohonan BR1M yang seterusnya. Bagi penerima yang ingin mengemaskini data sedia ada seperti pertukaran alamat atau kematian ketua isi rumah perlu mendaftar semula.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi melalui

1) Emel : [email protected]

2) Talian hotline 1-800-222-500

About Staff Cili

Kami memuatkan berita yang boleh dikategorikan panas untuk tatapan anda semua.

Check Also

Ibu leka bermain handphone anak jatuh dari eskalator

https://youtu.be/Bw5rtM8BTLM Kuala Lumpur : Nasib malang menimpa seorang ibu yang sedang leka sambil bermain handphone  ...

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of